Οι μαθητές που δεν έχουν λογαριασμό στο σχολικό δίκτυο θα πρέπει άμεσα να δημιουργήσουν έναν ούτως ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο e-class.

Παρακάτω υπάρχουν οδηγίες εγγραφής

StudentsRegisterHelp

Όποιος γονέας δεν μπορεί να εγγραφεί μόνος του παρακαλείτε να υπογράψει την παρακάτω δήλωση και να την παραδώσει στο σχολείο ώστε να γίνει ο λογαριασμός του μαθητή από το σχολείο.

goniki_sygkatathesi

 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
1. Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις, σύμφωνα της Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:
α) Αν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
β) Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας. Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου είναι οι ακόλουθες:
i. Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.
ii. Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.
iii. Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.
iv. Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.
v. Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 <500).
vi. Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone >20mg/μέρα).
vii. Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νε- φρική ανεπάρκεια.
viii. Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.
ix. Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.
x. Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.
γ) Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος.
2. Για τους μαθητές που απουσιάζουν εντασσόμενοι σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα-σχολείων_ΕΔΕΑΥ-2020-21-converted

Κομοτηνή, 23/09/2020

Αγαπητές/οί,
Σας ενημερώνουμε σχετικά με την έναρξη παροχής ψυχολογικών και κοινωνικών υπηρεσιών στα πλαίσια των επιτροπών («ΕΔΕΑΥ»), οι οποίες αποτελούν ένα νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος με σκοπό την οργάνωση της υποστήριξης όχι μόνο μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.
Στόχος είναι η πρόληψη και η προώθηση της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω της διεπιστημονικής ενίσχυσης του σχολείου με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, δηλαδή Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Πιο συγκεκριμένα, παρέχονται υπηρεσίες αξιολόγησης και υποστήριξης βάσει των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών μέσω ατομικών και ομαδικών δράσεων και μέσα από τη συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου αλλά και την οικογένεια του/της κάθε μαθητή/τριας.
Η «ΕΔΕΑΥ» θα λειτουργεί στο σχολείο μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τις ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της «ΕΔΕΑΥ» που επισυνάπτεται, κατά τις ώρες 08.30- 12.30, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις εντός τάξεων και συναντήσεις συμβουλευτικής με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι συναντήσεις με τους γονείς θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με τις κ. Αναστασία Ντριβιντίδου (Ψυχολόγο) και κ. Στυλιανή Φαρμάκη (Κοινωνική Λειτουργό). Για ραντεβού θα καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου (τηλ 2531021992).
Ελπίζουμε στη συνεργασία σας και στην έκφραση εμπιστοσύνης στο θεσμό της «ΕΔΕΑΥ» του σχολείου, σε μέρες δύσκολες και απαιτητικές για όλους μας.

Με εκτίμηση,
Σάρτη Μαριάννα
Ντριβιντίδου Αναστασία
Φαρμάκη Στυλιανή

Σας ενημερώνουμε ότι η ώρα προσέλευσης των μαθητών την Δευτέρα 14/09/2020 άλλαξε σε 08:15 π.μ. λόγω νεότερης οδηγίας του υπουργείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν υποχρεωτικά με μάσκα. Μπορούν να έχουν μαζί τους τσάντα για τα βιβλία και σημειωματάριο ή τετράδιο και στυλό για να σημειώσουν το πρόγραμμα.
Καλή σχολική χρονιά!

Σας ενημερώνουμε  ότι λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30.

 Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων  Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως και την Παρασκευή  03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59». 

 
ΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 
“Με αφορμή την επικαιρότητα”
1. Άρθρο για την τηλεκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη (Δαλακούρα και Μπασδάνη)
 
2. Ένας φίλος σου πιέζεται ψυχολογικά λόγω του εγκλεισμού που υφίσταται, ύστερα από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε μία επιστολή  προσπάθησε να τον κάνεις να νιώσει καλύτερανα τον βοηθήσεις να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την κατάσταση και να περάσει εποικοδομητικά  τον χρόνο του (εργασίες των μαθητριών Δαλακούρα, Μπασδάνη)
 
 
3. Γράμμα στον κορωνοϊό:
 
4. Γράμμα από τον κορωνοϊό  (Εργασία της μαθήτριας Μ. Βασιλάκη)
5. Ξορκίζουμε τον κορωνοϊό με εικόνες και μουσική
(Εργασίες των μαθητριών Μ. Βασιλακάκη και Αθ. Δαλακούρα)
 
“Για ένα παιδί που κοιμάται”, Δ. Χριστοδούλου
Συνεργατική Παρουσίαση εξ αποστάσεως μαθητών του Β1
 

Τηλεκπαίδευση, Δαλακούρα

 

 

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που έχουν ευπαθείς ομάδες στο σπίτι και δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο όταν αυτά ανοίξουν στις 18/05/2020, να στείλουν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη στο mail του σχολείου 4gk@sch.gr

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: 00302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr