Πρόγραμμα-σχολείων_ΕΔΕΑΥ-2020-21-converted

Κομοτηνή, 23/09/2020

Αγαπητές/οί,
Σας ενημερώνουμε σχετικά με την έναρξη παροχής ψυχολογικών και κοινωνικών υπηρεσιών στα πλαίσια των επιτροπών («ΕΔΕΑΥ»), οι οποίες αποτελούν ένα νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος με σκοπό την οργάνωση της υποστήριξης όχι μόνο μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.
Στόχος είναι η πρόληψη και η προώθηση της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω της διεπιστημονικής ενίσχυσης του σχολείου με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, δηλαδή Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Πιο συγκεκριμένα, παρέχονται υπηρεσίες αξιολόγησης και υποστήριξης βάσει των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών μέσω ατομικών και ομαδικών δράσεων και μέσα από τη συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου αλλά και την οικογένεια του/της κάθε μαθητή/τριας.
Η «ΕΔΕΑΥ» θα λειτουργεί στο σχολείο μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τις ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της «ΕΔΕΑΥ» που επισυνάπτεται, κατά τις ώρες 08.30- 12.30, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις εντός τάξεων και συναντήσεις συμβουλευτικής με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι συναντήσεις με τους γονείς θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με τις κ. Αναστασία Ντριβιντίδου (Ψυχολόγο) και κ. Στυλιανή Φαρμάκη (Κοινωνική Λειτουργό). Για ραντεβού θα καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου (τηλ 2531021992).
Ελπίζουμε στη συνεργασία σας και στην έκφραση εμπιστοσύνης στο θεσμό της «ΕΔΕΑΥ» του σχολείου, σε μέρες δύσκολες και απαιτητικές για όλους μας.

Με εκτίμηση,
Σάρτη Μαριάννα
Ντριβιντίδου Αναστασία
Φαρμάκη Στυλιανή

Σας ενημερώνουμε ότι η ώρα προσέλευσης των μαθητών την Δευτέρα 14/09/2020 άλλαξε σε 08:15 π.μ. λόγω νεότερης οδηγίας του υπουργείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν υποχρεωτικά με μάσκα. Μπορούν να έχουν μαζί τους τσάντα για τα βιβλία και σημειωματάριο ή τετράδιο και στυλό για να σημειώσουν το πρόγραμμα.
Καλή σχολική χρονιά!

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: 00302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr