Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 επισκεφθήκαμε με την Γ τάξη του σχολείου μας το 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανίας της Πληροφορικής που έγινε στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν. Καρβάλη Καβάλας.

Το Φεστιβάλ αυτό που γίνεται κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε για 3η συνεχή χρονιά γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά είναι ένα φεστιβάλ που ο καθέ ένας από εμάς θα έπρεπε να επισκεφθεί όπου θαυμάσαμε πολλές καινούριες και πρωτοποριακές εργασίες των φοιτητών αλλά και μαθητών με μεράκι και έφεση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

Η προσέγγιση σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διάφορών ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσηςδίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αμβλύνει την τεχνοφοβία.

Το φεστιβάλ Βιομηχανικής της Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι δράσεις του φεστιβάλ κινούνται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

α. Σχολείο?Μαθητές?Γονείς,

β. Ακαδημαϊκός χώρος?Επιχειρήσεις και

γ. Πολιτισμός?Πολιτική.

Μια μικρή γεύση από την επίσκεψή μας:

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: 00302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr