Tο Γυμνάσιο μας έχει εγκριθεί να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων με θέμα την Ανακύκλωση και τίτλο Don?t Throw ? Make it Glow (Μην το πετάς, κάντο να λάμψει) σε συνεργασία με σχολεία από τις χώρες Ρουμανία (συντονιστικό σχολείο), Φινλανδία,  Μάλτα,  Ιταλία.

Συνοπτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα

Περίληψη:  Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι ένα πρόβλημα που ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει, με την παραγωγή των αποβλήτων που είναι ένα από τα μεγαλύτερα. παράγουν απόβλητα στο σπίτι, στο σχολείο και στο γύρω περιβάλλον. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε από τις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, νέες μεθόδους για την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων, ή για  την επαναχρησιμοποίηση μέσω της διοργάνωσης ευχάριστων δραστηριοτήτων τόσο για τους μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος είναι:

-Παροχή καλύτερων γνώσεων των περιβαλλοντικών ζητημάτων,  και εφαρμογή της  πρακτικής της ανακύκλωσης με περισσότερη ευθύνη (λιγότερη χρήση των πόρων, τον περιορισμό των αποβλήτων, κλπ)

-Αύξηση της επίγνωση των εμπλεκομένων για το τι μπορούν να κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.

-ανάπτυξη των επαγγελματικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων-

-Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στα αγγλικά

Δραστηριότητες:

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες  ανακύκλωσης όπως εργαστήρια κατασκευής χρηστικών και διακοσμητικών έργων από ανακυκλώσιμα υλικά, παρουσιάσεις, εφαρμογή καλών πρακτικών ανακύκλωσης στο χώρο του σχολείου και στις γειτονιές γύρω από αυτό,  παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού σχετικού με το πρόγραμμα, επισκέψεις σε φορείς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έχουν σχέση με την ανακύκλωση.

Παραγόμενα αποτελέσματα:

– Εγχειρίδιο με τις ορθές πρακτικές στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος

– Το λογότυπο του έργου

– ιστοσελίδα

– Πλατφόρμα e-learning

– Εργαστήρια για την κατασκευή χειροτεχνία από ανακυκλώσιμα υλικά

– Εκθέσεις με τις δημιουργίες

– _ Θεατρικά σενάρια που θα γράφούν από τους μαθητές σχετικά με τις περιβαλλοντικές τους εμπειρίες

Σε μια τέτοια περίπτωση οι μαθητές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα επιλεγούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των ξένων παιδιών. Επίσης όταν τα ξένα σχολεία επισκεφθεί το δικό μας οι οικογένειες των δικών μας παιδιών θα φιλοξενήσουν τα ξένα παιδιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας όσον αφορά τα άμεσα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το παιδί σας από μια τέτοια επαφή και ενασχόληση με αυτό το πρόγραμμα (γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, εξάσκηση στις ξένες γλώσσες και σε εφαρμογές πληροφορικής και αξιοποίηση των υπηρεσιών του διαδικτύου – ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παγκόσμιος ιστός – για εκπαιδευτικά θέματα). Παρακαλούμε να ενθαρρύνεται το παιδί σας στην ενεργό συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα αλλά και να παρακολουθείτε από κοντά την πρόοδο του προγράμματος.

 

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: +302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr