Νέα ευρωπαϊκά προγράμματα στο σχολείο μας!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας έχει λάβει έγκριση για την υλοποίηση δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ KA2 που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα κατά τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020. Το γεγονός αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους αφού το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής συνεχίζει την παράδοση της συνεργασίας με σχολεία του εξωτερικού μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Οι συνεργασίες αυτές έχουν δώσει πολλαπλά οφέλη σε όλους τους συμμετέχοντες αφού τους δίνεται η ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις πάνω σε εκπαιδευτικά και άλλα θέματα.

Το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα με τον τίτλο Enviromental Green Gate Schools EGGS (Περιβαλλοντικά Πράσινα Σχολεία) έχει περιβαλλοντικό προσανατολισμό, ενώ το δεύτερο εγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο Around Cultural Heritage Investigate European Values with Erasmus+ ACHIEVE (Διερευνώντας τις Ευρωπαϊκές Αξίες μέσα από την Πολιτιστική Κληρονομιά) έχει πολιτιστικό περιεχόμενο.

Παρακαλούμε βρείτε τις σχετικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα κάτω από τον σύνδεσμο Ευρωπαϊκά προγράμματα και το αντίστοιχο πρόγραμμα, ώστε να πληροφορηθείτε για το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται ώστε να δώσετε την ευκαιρία στο παιδί σας  να συμμετέχει σε κάποιο από αυτά.

Τα έξοδα συμμετοχής για την μεταφορά των μαθητών και των καθηγητών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις καλύπτονται από το πρόγραμμα, Είναι απαραίτητη όμως η συγκατάθεσή σας για την φιλοξενία των παιδιών σε σπίτια οικογενειών που θα επιλεγούν από τα ξένα σχολεία και θα χρειαστεί κι εσείς να φιλοξενήσετε κάποιο από τους ξένους μαθητές.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από το σχολείο για την πρόοδο των προγραμμάτων

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: +302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr