Έκθεση πεπραγμένων εκπαιδευτικής επίσκεψης

1ου και 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής στο Βουκουρέστι.

Ο θεατρικός όμιλος του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Θεατρικό όμιλο του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής παρουσίασε τη θεατρική παράσταση το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά». Το έργο κρίθηκε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κατάλληλο για μαθητές, διότι πραγματεύεται την ελληνική ιστορία στο διάβα των αιώνων: Αρχαιότητα-Βυζάντιο-Νέος Ελληνισμός.

Το έτος 2022, ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη». Τιμώντας λοιπόν τον μεγάλο ακαδημαϊκό δραματουργό, αλλά και τις δύο επετείους των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής, τα δύο σχολεία της Κομοτηνής αποδέχτηκαν την πρόσκληση από το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου και συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση του ελληνικού σχολείου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το πρόγραμμα της εκδρομής ήταν το εξής:

Τετάρτη 22/3: Αναχώρηση από την Κομοτηνή οδικώς και άφιξη στο Βουκουρέστι.

Πέμπτη 23/3: Άφιξη στο Ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου « Αθηνά», γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου και παρουσίαση της ιστορίας του. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» από τους μαθητές μας στο εκπαιδευτικό κοινό της Ομογένειας, όπου απέσπασε θετική αποδοχή.  Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφτηκε το πάρκο Herastrau, ενός χαρακτηριστικού παραδείγματος των όμορφων και μεγάλων πάρκων της πόλης του Βουκουρεστίου καθώς επίσης και το Μουσείο του χωριού που βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε  χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης του Βουκουρεστίου όπως:  Την Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigore Antipa, την πλατεία της Επανάστασης (Piata Revolutiei) και το παλάτι του λαού (Κοινοβούλιο).

Παρασκευή 24/ 3: Πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα Καρπάθια Όρη. Η ομάδα επισκέφτηκε τη Σινάια και το μοναστήρι της, το παλάτι Πέλες  τον Πύργο Μπραν, το κάστρο του θρυλικού Κόμη Δρακουλα καθώς και την γραφική πόλη Μπρασόβ με την χαρακτηριστική Μαύρη εκκλησία της.

Σάββατο 25/3: Οι μαθητές με την συνοδεία των καθηγητών τους, παραβρέθηκαν στην εορταστική δοξολογία του Ελληνορθόδοξου Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο. Τέλος περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα.

Κυριακή 26/3: Η ομάδα αναχώρησε με προορισμό την Κομοτηνή.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας: Η κ. Ελένη Μαργαρίτη, Κυριακή Αλεξανδρίδου από το 1ο Γυμνάσιο και η κ. Άννα Σαλπιγγίδου και Ευγενία Σοβατζίδου από το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: +302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr