Μαθητές της Γ’ γυμνασίου συνοδεία τεσσάρων εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, το διάστημα από 19/10 έως 22/10.

     Την Παρασκευή, νωρίς  το πρωί , έγινε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου οι μαθητές σε δυο γκρουπ είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα, αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες για όσα σχετίζονται με τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της εποχής εκείνης, από καταρτισμένους ξεναγούς. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον Παρθενώνα στο λόφο της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησε περίπατος στα γύρω στενά της πόλης. Σε μια όμορφη διαδρομή, οι μαθητές είδαν:  Ρωμαϊκή Αγορά – βιβλιοθήκη του Αδριανού – Πεζόδρομο Απόστολου Παύλου – Πεζόδρομο Ερμού – Παναγία Καπνικαρέα – Πλατεία Συντάγματος. Με λεωφορείο μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Ξεναγήθηκαν ανάμεσα σε περισσότερα από 110 εκθέματα, από τα τέλη του 19ου έως και τα τέλη του 20ου, μαθαίνοντας για την τεχνολογία και την εξέλιξη του αυτοκινήτου, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς. Το βράδυ έκλεισε με την παρακολούθηση της μαύρης κωμωδίας «Unfriend» στο θέατρο Ακάδημος.

    Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Μοναδική εμπειρία ήταν η είσοδος στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Επίσης  εισήλθαν στην μεγαλοπρεπή αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θαύμασαν από κοντά αξιόλογα, μοναδικά εκθέματα. Βγαίνοντας από τη Βουλή παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη  θαυμάζοντας το τελετουργικό των Ευζώνων. Τη σκυτάλη της εκδρομής πήρε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εκεί οι μαθητές είδαν από κοντά ζώα από όλο τον κόσμο και οι τολμηροί κατάφεραν να αγγίξουν και να ταΐσουν κάποια από αυτά.

   Την Κυριακή το σχολείο αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό την Κομοτηνή. Στη διαδρομή του γυρισμού έγινε στάση στο Ιστορικό Κέντρο Θερμοπυλών, όπου οι μαθητές φορώντας ειδικά γυαλιά παρακολούθησαν ταινία εικονικής πραγματικότητας, στην οποία προβάλλονται ιστορικά στοιχεία για τη Μάχη, τον πολεμικό εξοπλισμό, τη διάβαση της Ανοπαίας Οδού και την έκβαση της μάχης. Στη συνέχεια σε ομάδες μπόρεσαν να πάρουν πληροφορίες ενεργοποιώντας με την αφή διαδραστικές οθόνες.

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/01.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/01.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/03.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/04.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/06.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/05.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/07.jpg

http://4gym-komot.rod.sch.gr/autosch/wordpress/wp-content/uploads/2023/10/03.jpg

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: +302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr