ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

(Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018)

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Κομοτηνή, η φυσιογνωμία μιας πόλης». Συμμετείχαν 23 μαθητές από το Β1 και Β2.

Πρώτος σταθμός ήταν ο Ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ3. Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και εννέα από αυτούς παρουσίασαν την εκπομπή «Τα παιδιά είναι εν τάξει» στους 102FM, με θέμα το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης μας. Οι εντυπώσεις από τους εκεί ιθύνοντες ήταν τόσο θετικές, ώστε πρότειναν να αναμεταδοθεί η εκπομπή και από την ΕΡΑ Κομοτηνής, κάτι που έγινε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις». Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Περιοδική έκθεση για τον Νίκολα Τέσλα, «τον ανθρώπο που εφηύρε το μέλλον» και παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο για τη ζωή και το έργο του.  Ακολούθησε φαγητό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, και αφού διέσχισαν τη μισή σχεδόν Λεωφόρο Β. Όλγας πεζῇ, παρακολούθησαν το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» στο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν μία παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Β. Κορνάρου, που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

Την επόμενη μέρα, αφού περπάτησαν μεγάλο τμήμα της Νέας Παραλίας και φωτογραφήθηκαν στις περίφημες «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ακολούθησε φαγητό και ξεκούραση σε εμπορικό κέντρο και επιστροφή στο σχολείο με λεωφορείο.

Οι μαθητές υπήρξαν υποδειγματικά συνεπείς και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις δραστηριότητες του προγράμματος. Θεωρούμε πως ήταν, ειδικά η διαδικασία προετοιμασίας και παρουσίασης της εκπομπής, μια εμπειρία ζωής γι’ αυτούς. Ομοίως και η παρακολούθηση του «Ερωτόκριτου». Μία εβδομάδα μετά, κάποιοι δήλωναν πως νοερά βρίσκονταν ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Επέστρεψαν δηλαδή πλουσιότεροι σε πολιτιστικά ερεθίσματα, γνώσεις, εμπειρίες, ομαδικό πνεύμα.

 

 

 

Το Σάββατο 18/11/2017 αναχωρήσαμε οδικώς από την Κομοτηνή στις 8:00 π.μ. με προορισμό την Αθήνα στα πλαίσια της καθιερωμένης εκπαιδευτικής εκδρομής στη Βουλή. Στην εκδρομή συμμετείχαν 35 μαθητές της Γ γυμνασίου και 3 συνοδοί καθηγητές. Στις 8:00 μ.μ. φτάσαμε στην Αθήνα και διανυκτερεύσαμε στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” στο κέντρο της πόλης κοντά στην πλατεία Ομόνοιας.
Την Κυριακή 19/11 το πρωί επισκεφθήκαμε το πάρκο του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους κλειστούς και υπαίθριους χώρους του πάρκου (βιβλιοθήκη, κήπος, κανάλι κλπ). Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία “Το μέλλον στο διάστημα” στο πλανητάριο του Ευγενίδιου Ιδρύματος. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στην “Τεχνόπολη” στο Γκάζι οι μαθητές ξεκουράστηκαν και γευμάτισαν. Το απόγευμα παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” και ακολούθησε γεύμα στο ξενοδοχείο.
Τη Δευτέρα 20/11 το πρωί ξεναγηθήκαμε, από διαπιστευμένη ξεναγό, στο βράχο της Ακρόπολης αλλά και στο ομώνυμο μουσείο. Το μεσημέρι περπατήσαμε στο Μοναστηράκι και ακολούθησε γεύμα στο ξενοδοχείο. Στις 6:00 μ.μ. κάναμε την προκαθορισμένη επίσκεψη στη Βουλή, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και έμαθαν διάφορα ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με αυτό. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, για περίπου 15 λεπτά, τμήμα συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής. Το βράδυ γευματίσαμε στο ξενοδοχείο.
Την Τρίτη 21/11 στις 8:00 π.μ. αναχωρήσαμε οδικώς για την Κομοτηνή όπου και φτάσαμε στις 8:οο μ.μ.

Την Παρασκευή 14/10/2016 επισκεφθήκαμε το χώρο του Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής και ξεναγηθήκαμε στα εκθέματά. Οι εντυπώσεις μας όπως κάθε χρόνο ήταν άριστες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 επισκεφθήκαμε με την Γ τάξη του σχολείου μας το 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανίας της Πληροφορικής που έγινε στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν. Καρβάλη Καβάλας.

Το Φεστιβάλ αυτό που γίνεται κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε για 3η συνεχή χρονιά γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά είναι ένα φεστιβάλ που ο καθέ ένας από εμάς θα έπρεπε να επισκεφθεί όπου θαυμάσαμε πολλές καινούριες και πρωτοποριακές εργασίες των φοιτητών αλλά και μαθητών με μεράκι και έφεση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

Continue reading

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014,  οι μαθητές του Α1 τμήματος επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής , το οποίο στεγάζεται στο Ιμαρέτ (Πτωχοκομείο), ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα οθωμανικά μνημεία της Ευρώπης του 14ου αι., προκειμένου να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Από τα χειρόγραφα στα έντυπα ιερά βιβλία”. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της ΝΕ Γλώσσας (ιστορία της γραφής, 1η ενότητα). Συνοδοί καθηγητές: Καμπακτσή Ολυμπία, Ναζαρετιάν Ελισάβετ Σουβατζόγλου Σοφία.

Continue reading

 Διδακτική επίσκεψη

στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανίας της Πληροφορικής

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (57 μαθητές και 3 καθηγητές) επισκέφθηκε το 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανίας της Πληροφορικής που έγινε στο συνεδριακό κέντρο«Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν. Καρβάλη Καβάλας. Continue reading

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: 00302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr