ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

(Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018)

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Κομοτηνή, η φυσιογνωμία μιας πόλης». Συμμετείχαν 23 μαθητές από το Β1 και Β2.

Πρώτος σταθμός ήταν ο Ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ3. Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και εννέα από αυτούς παρουσίασαν την εκπομπή «Τα παιδιά είναι εν τάξει» στους 102FM, με θέμα το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης μας. Οι εντυπώσεις από τους εκεί ιθύνοντες ήταν τόσο θετικές, ώστε πρότειναν να αναμεταδοθεί η εκπομπή και από την ΕΡΑ Κομοτηνής, κάτι που έγινε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις». Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Περιοδική έκθεση για τον Νίκολα Τέσλα, «τον ανθρώπο που εφηύρε το μέλλον» και παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο για τη ζωή και το έργο του.  Ακολούθησε φαγητό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, και αφού διέσχισαν τη μισή σχεδόν Λεωφόρο Β. Όλγας πεζῇ, παρακολούθησαν το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» στο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν μία παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Β. Κορνάρου, που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

Την επόμενη μέρα, αφού περπάτησαν μεγάλο τμήμα της Νέας Παραλίας και φωτογραφήθηκαν στις περίφημες «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ακολούθησε φαγητό και ξεκούραση σε εμπορικό κέντρο και επιστροφή στο σχολείο με λεωφορείο.

Οι μαθητές υπήρξαν υποδειγματικά συνεπείς και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις δραστηριότητες του προγράμματος. Θεωρούμε πως ήταν, ειδικά η διαδικασία προετοιμασίας και παρουσίασης της εκπομπής, μια εμπειρία ζωής γι’ αυτούς. Ομοίως και η παρακολούθηση του «Ερωτόκριτου». Μία εβδομάδα μετά, κάποιοι δήλωναν πως νοερά βρίσκονταν ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Επέστρεψαν δηλαδή πλουσιότεροι σε πολιτιστικά ερεθίσματα, γνώσεις, εμπειρίες, ομαδικό πνεύμα.

 

 

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
CIF: 4201040
Ολύμπου τέρμα
CP: 69131 Κομοτηνή (Ελλάδα)
Tel: +302531021992

mail@4gym-komot.rod.sch.gr